Eerst mens zijn, dan specialist

Missie

Movmed staat voor Movement en Medisch. Samen maakt het één woord want bewegen, medicijnen en gezondheid zijn in de natuur hetzelfde en onlosmakelijk verbonden met elkaar. Het is onze missie om robuuste gezondheid bereikbaar en begrijpbaar te maken. Door te laten zien en voelen hoe goede beweegpatronen bijdragen aan gezondheid en mensen onderdeel zijn van de natuur en onderhevig zijn aan haar invloeden.

Wij weten zelf heel goed hoe het is om niet pijnvrij te kunnen bewegen tijdens de sporten en activiteiten die je graag doet. Onze gezondheidsreis heeft er niet alleen voor gezorgd dat wij weer onbelemmerd kunnen sporten, maar vooral dat we deze kennis en kunde willen en moeten doorgeven.

Wij zijn er om jou als sporter te helpen herstellen en gedijen middels functionele personal coaching en door te onderwijzen over functioneel trainen en gezondheid vanuit een natuurkundig standpunt. Dat doen we door de beste tips en adviezen te delen via onze blogs, video's, workshops, podcast en trainingen.

Zij gingen jou al voor

Jasper Heijster

Na jaren van vele fysiotherapeuten, chiropractors, podo-therapeuten, artsen in het ziekenhuis en 15 paar steunzolen, kwam ik maar niet van mijn voet klachten af. Je moet er maar mee leren leven is wat ik steeds te horen kreeg. Tot ik bij Gene van movmed terecht kwam, vanaf het eerste moment voelde ik me serieus genomen. Na een loopband analyse zag hij wat andere niet zagen. Hij keek naar het totaal plaatje. Hij kon me niet beloven dat hij alles kon oplossen, maar verlichting zou het zeker brengen. Maar het heeft me alles gebracht waar ik op hoopte. Na jaren van tobben ben ik zo goed als klachten vrij. Het is een investering, maar een investering in je gezondheid is de beste die je kan maken. Movmed bedankt, ga zo door

David Sanches Moreira
Twee maanden na het traject functioneert mijn lichaam veel beter, mijn hardlooptechniek is verbeterd, minder compressie in mijn onderrug, meer thorax rotatie en mijn houding wordt steeds beter. Dat allemaal door wat ik heb geleerd tijdens het traject en de training met Gene Smeets en Len Ter Horst. Top trainers!
Lejla en Emina Musaefendic

Het traject bij Movmed is de beste investering die wij hebben gedaan in ons leven tot nu toe. We hebben erg veel geleerd en direct toegepast. Movmed is professioneel en er is een fijne sfeer waardoor er ruimte is om vragen te stellen en jezelf te zijn. Het meest waardevolle vinden we de intensieve en persoonlijke begeleiding terwijl je tegelijkertijd ook de ruimte krijgt om zelf na te denken over bepaalde dingen tijdens de trainingen. We zouden iedereen aanraden om het traject te doen bij Movmed, echt heel waardevol!

Eigenaar van Movmed

Gene Smeets startte in 2016, in een CrossFit sportschool, om sporters te helpen blessurevrij worden en te blijven als crossfit trainer en door zijn kennis vanuit de opleiding fysiotherapie te delen. Na de opleiding kwam hij er in het werkveld achter dat fysiotherapie hét niet is en specialiseerde zich in biomechanica volgens de methodiek van Functional Patterns. 

Na een aantal jaar met meerdere collega's een eigen praktijk te hebben gevoerd werd het dan ook duidelijk; via de fysio weg hoeft het niet per se. En dus stopte hij als fysiotherapeut om verder te gaan volgens zijn eigen visie verpakt in persoonlijke behandeltrajecten.

Gene gelooft in robuuste gezondheid, zoals de oersterke jager-verzamelaar culturen laten zien, gecombineerd met de nieuwste medische inzichten zonder het oog te verliezen op wie we nog steeds zijn: Jager-verzamelaars.

Vanuit zijn passie voor gezondheid en onderwijzen verschoof zijn focus later naar het geven van masterclasses, lezingen en personal coaching, waardoor hij de werking van een gezond en pijnvrij lijf logisch, inzichtelijk en bereikbaar maakt.

Ons team

Gene

Trainer

Len

Trainer

Priscilla

Trainer

Nikos

Management Assistent