Moving nature back in to culture

Eerst mens zijn, dan specialist. 

Bij Prime Movers hebben we een missie: het doorbreken van de keten van tijdelijke oplossingen en symptoombestrijding die onze samenleving in een vicieuze cirkel van pijn en frustratie houdt.


Te veel mensen worden dagelijks door het medische systeem geleid, waarbij de focus ligt op het maskeren van symptomen in plaats van het aanpakken van de kernoorzaken.


Deze aanpak zorgt ervoor dat chronische klachten blijven bestaan en de levenskwaliteit van miljoenen mensen vermindert.


Wij geloven dat het anders kan en moet.


Prime Movers richt zich op het hertrainen van het lichaam door terug te keren naar onze 'primal' bewegingspatronen: staan, lopen, hardlopen en gooien.

Deze fundamentele bewegingen zijn essentieel voor onze gezondheid en welzijn, maar worden vaak verwaarloosd in onze moderne, sedentaire samenleving. Door deze bewegingspatronen te herstellen, corrigeren we disbalansen en verbeteren we de algehele functionele gezondheid van het lichaam.

Wij zien het lichaam als een spiraalvormig systeem, waarbij elke beweging en spiergroep met elkaar verbonden is. Door problemen bij de wortel aan te pakken en het lichaam als een geheel te behandelen, bieden wij duurzame oplossingen voor chronische pijn. Dit voorkomt dat je gevangen blijft in een cyclus van tijdelijke verlichting en terugkerende klachten.

Wij dagen de status quo uit omdat we weten dat er een betere weg is.

Als je klaar bent om echt te genezen en niet langer tevreden bent met halve oplossingen, sluit je dan aan bij onze beweging en ontdek de kracht van blijvende verandering.

Zij gingen jou al voor

Jasper Heijster

Na jaren van vele fysiotherapeuten, chiropractors, podo-therapeuten, artsen in het ziekenhuis en 15 paar steunzolen, kwam ik maar niet van mijn voet klachten af. Je moet er maar mee leren leven is wat ik steeds te horen kreeg. Tot ik bij Gene van Prime Movers terecht kwam, vanaf het eerste moment voelde ik me serieus genomen. Na een loopband analyse zag hij wat andere niet zagen. Hij keek naar het totaal plaatje. Hij kon me niet beloven dat hij alles kon oplossen, maar verlichting zou het zeker brengen. Maar het heeft me alles gebracht waar ik op hoopte. Na jaren van tobben ben ik zo goed als klachten vrij. Het is een investering, maar een investering in je gezondheid is de beste die je kan maken. Prime Movers bedankt, ga zo door

David Sanches Moreira
Twee maanden na het traject functioneert mijn lichaam veel beter, mijn hardlooptechniek is verbeterd, minder compressie in mijn onderrug, meer thorax rotatie en mijn houding wordt steeds beter. Dat allemaal door wat ik heb geleerd tijdens het traject en de training met Gene Smeets en Len Ter Horst. Top trainers!
Lejla en Emina Musaefendic

Het traject bij Prime Movers is de beste investering die wij hebben gedaan in ons leven tot nu toe. We hebben erg veel geleerd en direct toegepast. Prime Movers is professioneel en er is een fijne sfeer waardoor er ruimte is om vragen te stellen en jezelf te zijn. Het meest waardevolle vinden we de intensieve en persoonlijke begeleiding terwijl je tegelijkertijd ook de ruimte krijgt om zelf na te denken over bepaalde dingen tijdens de trainingen. We zouden iedereen aanraden om het traject te doen bij Prime Movers, echt heel waardevol!

Oprichters

Gene Smeets en Len zijn twee gepassioneerde professionals die traditionele benaderingen van fysiotherapie hebben getransformeerd door zich te richten op holistische methoden.

Gene begon zijn carrière in een CrossFit sportschool in 2016, waar hij sporters hielp blessurevrij te blijven. Hoewel hij een opleiding in fysiotherapie volgde, realiseerde hij zich dat traditionele methoden vaak niet voldoende waren. Hij specialiseerde zich in biomechanica volgens Functional Patterns en stopte uiteindelijk als fysiotherapeut om persoonlijke behandeltrajecten te ontwikkelen. Gene combineert inzichten van oersterke jager-verzamelaar culturen met moderne medische kennis en geeft nu masterclasses, lezingen en personal coaching.

Len had van jongs af aan een passie voor beweging en excelleerde in atletiek en vechtsporten. Hij opende zijn eigen fysiotherapiepraktijk, maar raakte gefrustreerd door de beperkingen van het traditionele gezondheidssysteem. Dit leidde hem naar Functional Patterns, waar hij leerde om natuurlijke bewegingspatronen te herstellen in plaats van alleen symptomen te bestrijden. Len's holistische benadering leverde duurzame resultaten op voor zijn cliënten, die na jaren van chronische pijn significante verbeteringen meldden.

Gene en Len belichamen een nieuwe visie op gezondheid en welzijn door terug te keren naar natuurlijke principes en voorbij de beperkingen van traditionele methoden te gaan. Hun werk benadrukt het belang van een holistische benadering waarbij gezondheid wordt gezien als een samenspel van beweging, natuurlijke ritmes en de nieuwste medische inzichten.

Ons team

Gene

Behandelaar

Len

Behandelaar

Noa

Project Manager