Pak de kern van chronische pijnklachten aan in 16 weken

Word een leider in het herkennen en behandelen van belemmeringen voor herstel die niet worden gezien door therapeuten en MRI-scans.

Pak de kern van chronische pijnklachten aan in 16 weken

null

Word een leider in het herkennen en behandelen van belemmeringen voor herstel die niet worden gezien door therapeuten en MRI-scans.


De nieuwe standaard in de behandeling van chronische klachten

Fundamentele beweegpatronen

Ontdek hoe je compensatiepatronen in kaart brengt die de meeste specialisten over het hoofd zien. Wat je niet ziet kan je ook niet behandelen.

Resultaat gedreven

 Van diepgaande theorie tot praktische toepassing, onze opleiding is ontworpen om echte, meetbare resultaten te leveren in 16 weken.

Geen oneindig theoretisch geneuzel. 

Ga meteen aan de slag met echte casussen. Van het oplossen van hernia's tot scolioses en knieklachten; wij laten leren je welke stappen we doorlopen om succesvolle trainingsplannen op te bouwen.

De mens kenmerkt zich in de basis door te staan, lopen, hardlopen, en gooien. 


Deze bewegingen zijn cruciale basisfuncties waarmee wij als mens en onze voorouders konden jagen, zelfverdedigen, verplaatsen, ontsnappen aan roofdieren en de  omgeving verkennen. Zonder deze basisfuncties kunnen wij niet overleven. Dit vormt dan ook de kern van hoe we vandaag de dag chronische pijnklachten benaderen bij Movmed. Door ons te richten op deze essentiële activiteiten, kunnen we diepgewortelde disfuncties in het lichaam identificeren die vaak over het hoofd worden gezien door traditionele medische benaderingen.


In onze Loopanalyse opleiding leer je hoe je deze fundamentele bewegingspatronen kunt analyseren en interpreteren, en belangrijker nog, hoe je onevenwichtigheden en compensaties kunt herkennen die bijdragen aan chronische pijn. We richten ons niet alleen op het verlichten van symptomen, maar streven ernaar om de onderliggende oorzaken van klachten zoals hernia's, scoliose, en knieproblemen aan te pakken door het lichaam als systeem te benaderen.

Veel compensatiepatronen leiden op lange termijn tot piekbelasting en uitdrogingen van spier -en bindweefsel. Met verminderde weefsel doorstroming, verklevingen, stijfheid, stress of pijnen ten gevolge hiervan.


Deze compensaties of belemmeringen voor herstel kunnen in stand gehouden worden door de manier hoe iemand staat, loopt, rent en gooit.

Maar dit zie je niet altijd op de behandeltafel of met een MRI scan.


En dus blijven de meeste behandelstrategieën gefocust op de gevolgen van de compensatiepatronen en niet op de oorzaak.


Je leert een zorgvuldige bewegingsanalyse uit te voeren in combinatie met een trainingsregime die zich focust op het elimineren van compensatiepatronen en het verbeteren van de bewegingsefficiëntie.

Daar worden gewrichten, spieren en bindweefselstructuren erg blij van!


Het menselijk lichaam is een nauwkeurig samenhangend geheel van onder andere spierketenen en bindweefselstructuren die tezamen een structurele integriteit waarborgen.

 

Dit is waarom biomechanica het meest onderschatte onderdeel van gezondheid is.

Weinig specialisten begrijpen hoe je dit duurzaam beïnvloeden kan.


De aanpak van Movmed is uniek omdat het terugkeert naar onze evolutionaire basis en het lichaam als één samenhangend systeem beschouwt. 


Hiermee bieden we jou, als fysiotherapeut of personal trainer, de mogelijkheid om binnen 16 weken diepgaande en blijvende veranderingen in het leven van je cliënten te realiseren. Je leert niet alleen hoe je disfuncties en compensatie patronen kan opsporen en elimineren, je wordt ook onderdeel van een beweging die streeft naar een radicale verbetering van hoe we chronische pijn behandelen en beheren.


Liever eerst de Mini Opleidingsdag bijwonen?

Leer in 1 dag belemmeringen voor herstel in kaart brengen die de meeste therapeuten en MRI scans niet zien. Ontdek hoe je functionele behandelplannen maakt om compensatiepatronen te elimineren en door te breken uit chronische pijn.


Tijdens deze dag:

  • Leer je hoe je houding -en loopanalyses inzet als basis voor je behandelplan.
  • Krijg je inzicht in hoe we de meeste complexe klachten benaderen zoals hernia's en scolioses.
  • Leren wij jou de belangrijkste pijlers en tools van onze 6-maanden opleiding in 1 dag.

Zij gingen je voor

Testimonial opleiding - Jaap Fitmission
Testimonial opleiding - Jaap Fitmission
Testimonial opleiding - Wilbert van Tiel
Testimonial opleiding - Wilbert van Tiel
Testimonial opleiding Movmed - Roos  Forman Testimonial
Testimonial opleiding Movmed - Roos Forman Testimonial

Inmiddels hebben we 300+ gelukkige en pijnvrije clienten, zoals hen:

Na 10 jaar chronische pijn in mijn heupen, hamstrings en bekken ben ik bij Gene terecht gekomen. 

Vier verschillende fysiotherapeuten, een osteopaat, reumatoloog, internist, orthopeed en een orthopedisch chirurg hebben mij niet kunnen helpen.  Door de behandeling/coaching van Gene was ik binnen vier maanden van 90% van mijn pijn verlost! Mijn houding en spierkracht zijn binnen korte tijd enorm verbeterd en ik heb veel minder pijnklachten.


Gene ziet heel snel waar bewegingen ‘stroef’ of ‘foutief’ lopen en het lichaam zich corrigeert. Hij komt daarna met hele gerichte oefeningen die nodig zijn om spierkracht, stabiliteit op te bouwen, zodat het ‘pijnlijke gebied’ zich kan herstellen.


Kortom, ik had 10 jaar eerder naar Gene moeten gaan 😉

Nynke de Groot
Na een periode van 7 jaar pijn ben ik op 11 juli 2023 bij Gene van Movmed terecht gekomen. Ben in 2018 geopereerd aan een hernia maar dat hielp niets en daarna veel hulpverleners gehad zoals fysiotherapeut, osteopaat, kinesist, ayocare in Halsteren. Als laatste in april 2023 een kanaalstenose operatie in mijn rug en ook dit zonder resultaat. Ik was niet in staat om 50 meter zonder pijn te lopen en kon geen 4 minuten blijven staan , als ik ging douchen moest ik op mijn hurken zitten. Grootste deel van de dag lag ik op de bank. Na 5 maanden bij Gene kan ik nu zeggen dat ik pijnvrij ben vwb mijn zenuwpijnen. Dit had ik 5 maanden geleden alleen maar kunnen dromen.
Henk Koekkoek
Ik kwam bij Len en Gene terecht met meerdere blessures. Een tennis elleboog rechts een golf elleboog links een scoliose en daarbij had ik ook last van m’n rug rechter kant van m’n heup en knie.
Toen ik bij hem binnenkwam was ik 1,5 jaar hieraan al geblesseerd en was ik niet eens meer in staat om iemand comfortabel een hand te geven.
Hiervoor was ik al langs geweest bij verschillende fysio therapeuten, osteopaten, een chiropractor en een sportarts. Niks hielp.
We zijn nu een half jaar verder sinds ik voor het eerst bij de jongens binnen liep en ik ben op dit moment 95% herstelt. Mijn scoliose is weg, m’n armen zijn heel soms nog gevoelig en ik heb verder nergens meer last van.
Quinten De jeu

Onze missie is om de komende jaren 1.000 fysiotherapeuten & personal trainers op te leiden in Nederland. 


Wij bieden een unieke kans om deel uit te maken van een beweging die een nieuwe definitie geeft aan pijnvrij bewegen.


Je wordt opgeleid in onze bewezen aanpak, waarmee we talloze levens al hebben getransformeerd.


Dit is jouw kans om impact te maken, om te groeien en om aan de voorhoede te staan van een revolutie in de fysiotherapie & PT land. 


We bewijzen keer op keer dat chronische pijn geen levenslange strijd hoeft te zijn. We zoeken professionals die gepassioneerd zijn over genezing, die willen leren en die klaar zijn om het verschil te maken.

De opleiding start 29 augustus 2024 met een studiebelasting van 2-6 uur per maand, waarbij de focus ligt op interactief leren.


Dit is een zes maanden durende theoretische en praktische opleiding met als resultaat een zelfstandig competente Looppatroon-analist die de meest voorkomende disfuncties kan herkennen, koppelen aan de meest voorkomende klachten en in staat is een trainingsplan op te stellen ter verbetering van de houding en compensatiepatronen.

Elke opleidingsdag benadrukt verschillende thema’s in diepte. Tijdens elke lesdag wordt aandacht besteed aan het analyseren van meerdere casussen, zowel live-casussen als reeds afgeronde.

Zo leert de cursist per maand waar op te letten tijdens het analyseren van cliënten en tegelijkertijd rekening te houden met verschillende factoren die van belang zijn voor het herstel om mee te rekenen in het trainingsplan.

Inhoud lesdagen

1. Anatomie en Fysiologie (29-08-2024) 

Compacte en gedetailleerde studie van de structuur en functie van het menselijk lichaam, inclusief botten, fascia, spieren, spierketens, gewrichten, ligamenten, zenuwen en andere relevante weefsels.


Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Welke spieren en ketenen moet je kennen?

● Hoe werken spieren, fascia, pezen, zenuwen en gewrichten samen?

● Wat is de rol van bewegen op de gezondheid van bindweefsel?

● Zijn pijn en en blessures altijd ‘schade’ prikkels?

● Hoe werkt (chronische) pijn?

● Welke factoren dragen bij aan weefsel doorbloeding, hydratatie,

osmose/diffusie en energieproductie?


2. Biomechanische Principes: (19-09-2024) 

Fundamentele principes van de biomechanica, zoals kracht, moment, impuls, kinematica en kinetica. Dit omvat de toepassing van mechanische principes op biologische systemen.

Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Wat zijn de verschillen tussen rotaties, shifts, tilts?

● Wat is de impact van compressie en decompressie krachten?

● Wat is het belang van gewicht -en drukverdeling?

● Wat is mechanotransductie en hoe reken je dit mee bij cliënten?

3. Bewegingsanalyse: (24-10-2024) 

Leer de allerbelangrijkste vaardigheid: analyseren! Bouw aan de hand van functionele en dysfunctionele beweegpatronen, het referentiekader op waardoor je ter plekke patronen herkent en kunt interveniëren waar de meeste winst te boeken valt.


Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Wat is een goed postuur en hoe bepaal je dit?

● Wat is een goed looppatroon?

● Hoe bepaal je waar je moet interveniëren en waar niet?

● Met welke ratio’s, proporties en curves moet ik rekening houden?

● Wat zijn de meest voorkomende disfuncties die over het hoofd worden

gezien?

4. Trainingsplannen opstellen: (14-11-2024) 

Theorie en richtlijnen hoe een casus met bijbehorende compensatiepatronen en disfuncties te verdelen is in trainingsdoelen en therapeutische interventies.

 

Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Hoe weet ik waar ik mee moet starten? (of wanneer niet te starten?)

● Wat doe ik als ik geen voortgang merk?

● Welke compensatiepatronen dragen het meest bij aan de klachten?

● Hoe verhoog je de therapietrouwheid en voorkom je twijfel bij je cliënt?

5. Zien voorbij het kijken: (12-12-2024) 

Herken de meest voorkomende dysfuncties in het (hard)looppatroon en de lichaamshouding en begrijp hoe dit zich verhoudt tot ervaren klachten van je cliënt.

Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Hoe breng ik aanhoudende ontregelende stress in kaart en hoe verwerk ik dit in mijn plan?

● Wat is de rol van onverwerkte emoties en de uiting hiervan op het lijf?

● Wat is de relatie tussen houding, emoties en hormonale ontregeling?

● Wat is de impact van een irreëel zelfbeeld en angstigheid op bewegen en andersom?

6. De impact van leefstijl en quantum biologie op pijnklachten: (19-01-2024) 

De impact van leefstijl en Quantum biologie op pijnklachten:

Energie overdracht binnen de cel, het lichaam en de (on)natuurlijke omgeving, invloed van de externe context op de interne context, de rol van het circadiaans ritme, voeding, hydratatie etc.

Na deze module kan je antwoord geven op de onderstaande vragen:

● Hoe werkt energieproductie en wat is de rol ervan op herstel?

● Hoe optimaliseer ik het bioritme voor winst in het herstelproces?

● Wat zijn de belangrijkste voedingsmiddelen die je moet vermijden?

● Wat zijn de beste tools, boeken, podcasts en tips die je

klanten kan geven en waarom?

Bonus

In onze Loopanalyse Opleiding leer je niet alleen hoe je analyseert en functionele trainingsplannen maakt en toepast, maar ook hoe je een gezond bedrijf inricht waarbij jij je allerbeste werkt leert leveren, zonder in te leveren op kwaliteit én een wachtrij van klanten creëert . We trainen je in het opzetten van succesvolle analyse workshops en intakes, en hoe je jezelf onderscheidt in de markt met je nieuwe vaardigheden. Dit alles verzekert je van een sterke positie en een constante stroom van cliënten. Wij garanderen dat je voor het einde van de opleiding de helft van je investering terug hebt verdiend.

Daarnaast heb je de gehele opleiding de mogelijkheid om stage te lopen bij een van onze trainers.

De slijmbeursontsteking van Irene | Movmed.nl | Testimonial
De slijmbeursontsteking van Irene | Movmed.nl | Testimonial
De nekhernia van Mark | Movmed.nl | Testimonial
De nekhernia van Mark | Movmed.nl | Testimonial
De bovenarm klachten van Lucia | Movmed.nl | Testimonial
De bovenarm klachten van Lucia | Movmed.nl | Testimonial
In 16 weken van chronische schouderklachten af.
In 16 weken van chronische schouderklachten af.
Van 7 jaar herniaklachten naar bijna pijnvrij in 16 weken
Van 7 jaar herniaklachten naar bijna pijnvrij in 16 weken
Van 1.5 jaar lopen met tenniselleboog en scoliose naar pijnvrij in 16 weken.
Van 1.5 jaar lopen met tenniselleboog en scoliose naar pijnvrij in 16 weken.
Gene Smeets, mede eigenaar van Movmed

Over de docenten

Gene Smeets startte in 2016, in een CrossFit sportschool, om sporters te helpen blessurevrij worden en te blijven als crossfit trainer en door zijn kennis vanuit de opleiding fysiotherapie te delen.

Na de opleiding kwam hij er in het werkveld achter dat fysiotherapie hét niet is en specialiseerde zich in biomechanica volgens de methodiek van Functional Patterns. 

Na een aantal jaar met meerdere collega's een eigen praktijk te hebben gevoerd werd het dan ook duidelijk; via de fysio weg hoeft het niet per se. En dus stopte hij als fysiotherapeut om verder te gaan volgens zijn eigen visie verpakt in persoonlijke behandeltrajecten.

Gene gelooft in robuuste gezondheid, zoals de oersterke jager-verzamelaar culturen laten zien, gecombineerd met de nieuwste medische inzichten zonder het oog te verliezen op wie we nog steeds zijn: Jager-verzamelaars.

Vanuit zijn passie voor gezondheid en onderwijzen verschoof zijn focus later naar het geven van masterclasses, lezingen en personal coaching, waardoor hij de werking van een gezond en pijnvrij lijf logisch, inzichtelijk en bereikbaar maakt.

Len Ter Horst, mede eigenaar van Movmed

Van jongs af aan was Len gepassioneerd door beweging, excellerend in atletiek en vechtsporten. Deze passie leidde hem naar een carrière in de fysiotherapie, waar hij uiteindelijk zijn eigen praktijk opende. Echter, naarmate Len meer ervaring opdeed, botste hij steeds vaker op de beperkingen opgelegd door het traditionele gezondheidssysteem en de druk van zorgverzekeraars. De restricties in tijd en middelen maakten het hem onmogelijk om zijn cliënten duurzaam pijnvrij te krijgen, wat leidde tot grote frustraties.

Deze frustraties dreven Len naar de opleiding van Functional Patterns, een keerpunt dat zijn benadering van gezondheidszorg fundamenteel veranderde. Daar leerde hij een benadering die diep geworteld is in het begrijpen van de mens in zijn natuurlijke context, geïnspireerd door de levenswijzen van inheemse culturen. Len omarmde een holistische filosofie gericht op het herstellen van natuurlijke bewegingspatronen, niet alleen het symptomen bestrijden.

Deze vernieuwde aanpak transformeerde zijn praktijk. Len begon zijn cliënten te trainen om te bewegen zoals mensen biologisch bedoeld zijn, wat leidde tot meer duurzame en effectieve resultaten. Zijn methoden, hoewel aanvankelijk als controversieel beschouwd, bewezen succesvol te zijn, met cliënten die significante verbeteringen meldden na jaren van chronische pijn. Door deze aanpak werd Len een specialist in het oplossen van complexe fysieke problemen, en vond hij eindelijk een manier om diepgaande, blijvende veranderingen te bewerkstelligen in het leven van zijn cliënten.

Na het volgen van deze opleiding...

Kun je chronische klachten binnen 16 Weken oplossen:

De opleiding biedt concrete strategieën om ernstige en langdurige klachten zoals hernia, scoliose en knieproblemen effectief en snel aan te pakken.

Kun je binnen 30 minuten de echte oorzaak achterhalen 

Door het lichaam als één samenhangend systeem te benaderen en middels onze loopanalyse krijg je diepgaand inzicht in verborgen belemmeringen voor herstel.

Heb je onafhankelijkheid van verzekeraars: 

 Door deze geavanceerde aanpak kunnen deelnemers onafhankelijk opereren van de beperkingen en eisen van verzekeraars. Dit biedt een grotere professionele autonomie en de mogelijkheid om je volledig te richten op het welzijn van de cliënt zonder de gebruikelijke bureaucratische belemmeringen.

Verbinding met gelijkgestemden

Deelnemers worden onderdeel van een vooruitstrevende gemeenschap die streeft naar radicale verbeteringen in de fysiotherapie en personal training. Dit biedt niet alleen netwerkmogelijkheden maar ook professionele ondersteuning en de kans om bij te dragen aan een grotere missie.

Locatie-onafhankelijk Werken: 

De opleiding biedt de vaardigheden en kennis om mensen over de hele wereld te helpen, los van geografische beperkingen. Dit biedt de vrijheid om vanuit elke locatie te werken.

De helft van je investering terugverdiend. 

Vanwege de hoge vraag naar onze behandelingen ondersteunen we je actief bij het werven van cliënten, waardoor je minimaal de helft van je investering gegarandeerd terugverdient. 

Gratis adviesgesprek?

We snappen dat je nog vragen hebt of even contact met ons wilt hebben voordat je je inschrijft. Wij staan voor je klaar om je te woord te staan.


In dit gesprek krijg je: 

  • De tijd om al jouw vragen te stellen. 
  • Krijg je diepgaande informatie over de opleiding. 
  • Kunnen we direct zien of je een match bent. 

Help mensen doorbreken uit chronische pijn

Na jaren van vele fysiotherapeuten, chiropractors, podo-therapeuten, artsen in het ziekenhuis en 15 paar steunzolen, kwam ik maar niet van mijn voet klachten af. Je moet er maar mee leren leven is wat ik steeds te horen kreeg. Tot ik bij Gene van Movmed terecht kwam, vanaf het eerste moment voelde ik me serieus genomen. Na een loopband analyse zag hij wat andere niet zagen. Hij keek naar het totaal plaatje. Hij kon me niet beloven dat hij alles kon oplossen, maar verlichting zou het zeker brengen. Maar het heeft me alles gebracht waar ik op hoopte. Na jaren van tobben ben ik zo goed als klachten vrij. Het is een investering, maar een investering in je gezondheid is de beste die je kan maken. Movmed bedankt, ga zo door
Jasper Heijster - Ademcoach

Ik ben super goed geholpen en heb veel bruikbare inzichten gekregen. 

Binnen een paar weken volledig van mijn rug en knieklachten af.


Deze trainingsmethodiek is heel anders dan reguliere fysiotherapie. 


Maar ik heb ervaren dat deze manier van bewegen heel efficiënt en duurzaam is.

 Ik ben zelf zo enthousiast dat ik heb besloten zelf de opleiding te gaan doen.

Bas Nivard - Fysiotherapeut
Tientallen (letterlijk) fysio's vertelden me de afgelopen jaren dat mijn rug & nek nou eenmaal zo "stonden" en ik "fysio onderhoud" nodig had gedurende het jaar. Ondertussen had ik pijn en was ik beperkt met sporten.Ik volgde het 3 maanden traject bij Movmed. Mijn rug en nek staan weer recht én ik ben pijnvrij. Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden.

J.J. Hoetmer - Docent