Menselijke functie gaat steeds meer verloren.
10 januari 2022 

Menselijke functie gaat steeds meer verloren.

Voordat de mens een mens in een grote samenleving was, lag de prioriteit velen malen dichterbij zichzelf. Een mens begaf zich in een omgeving waarin er continu gevraagd werd om te leven. Leven in de vorm van overleven om specifieker te zijn. 

Je voortbestaan hing onder andere af van de snelheid waarmee je kon rennen om te jagen of te vluchten. Daarvoor was je vanaf de geboorte al uitgerust met een uitermate geschikt voertuig; je lichaam. Dat lichaam zorgde voor beweging en beweging weer voor voeding, zo het cirkeltje rond. 

De kracht hiervan is dat het volgen van een circulair patroon een wederkerigheid bevat. Dit zie je in de natuur terug in uitwisseling en zo behoud van energie. Zie het als twee bogen als halve cirkels aaneengesloten. Een zichzelf dragend geheel. Althans, zo lang het niet wordt onderbroken. Jouw lichaam is in feite een antenne, het reageert op prikkels uit de omgeving. Kies je omgeving dus zorgvuldig uit, want deze bepaald je gezondheid. 

Bekijk de video onderaan dit artikel en je begrijpt waarom je omgeving extreem belangrijk is.

Laten we naar anno nu gaan. Bewegen om te eten en vice versa is nog steeds van toepassing. Echter is het bewegen een breed scala aan varianten geworden waarbij de voorkeur uitgaat naar de minst vermoeiende.  

Vandaag de dag schreeuwt onze omgeving om aandacht. Waar deze ons ooit informeerde om fysiek te reageren, hebben we hedendaags te maken met omgevingsprikkels die ons eerder regisseren; tot fysieke stilstand brengen. 

Vergeet niet dat jij als mens nog steeds volledig aan staat om de omgeving in je op te nemen om zodoende een keuze te maken. Alles in jouw lijf is gericht op het voortbestaan van jezelf. Het grote verschil zit hem in de omgeving. Deze vormt niet meer met jou samen een cirkel. 

Kortom, energieverlies. Evenzo verlies je energie en richting om jezelf als prioriteit te kunnen stellen. Ziehier het ontbreken van een referentiekader op basis van je natuurlijke omgeving. Als mens voelen we tegenwoordig steeds minder wat relevant is om mens te kunnen blijven. We zijn in staat om een geruime tijd te besteden aan de kleur van onze stofzuiger. Tel daar bovenop de verloren energie van een hele ochtend ‘’sociale media bijwerken'’. De prioriteit ligt niet meer bij jou. 

De tijd is veranderd, jij niet. 

Wees weer een mens. 

Beweeg weer als een mens; staan, lopen en hardlopen. 

Lukt dit niet goed? Logisch, bijna niemand lukt het echt goed. Is dit kunnen nou net de basis van jouw natuurlijke referentiekader? Onvoorwaardelijk ja! Klik hier als je erachter wilt komen in hoeverre jouw beweegpatronen lijken op mens-zijn.

Stel jij jezelf, na dit gelezen te hebben weer als hoogste prioriteit? Of ga je hierna weer verder met media consumeren? 

Het is jouw voorstelling. 

Ik doe nog een sprintje buiten. 

Len 


Over de schrijver
Reactie plaatsen