Movmed Mini Opleiding

Leer in 1 dag belemmeringen voor herstel in kaart brengen die de meeste therapeuten en MRI scans niet zien. 

Leer in 1 dag belemmeringen voor herstel in kaart brengen die de meeste therapeuten en MRI scans niet zien. 

Ontdek hoe je functionele behandelplannen maakt om compensatiepatronen te elimineren en door te breken uit chronische pijn.


De nieuwe standaard in de
behandeling van chronische klachten

Fundamentele beweegpatronen

Leer belemmeringen voor herstel in kaart brengen die worden gemist door therapeuten en MRI scans

Inzichten in casussen

Van het oplossen van hernia's tot scolioses en knieklachten; wij laten zien hoe we deze klachten in 16 weken succesvol behandelen.

Geen oneindig theoretisch geneuzel. 

Wij leren jou de belangrijkste pijlers en tools van onze 6-maanden opleiding in 1 dag.

De mens kenmerkt zich in de basis door te staan, lopen, hardlopen, en gooien.


Deze bewegingen waren niet alleen cruciaal voor onze voorouders om te jagen, zelfverdedigen, te ontsnappen aan roofdieren en hun omgeving te verkennen, maar deze basisbewegingen vormen ook de kern van hoe we vandaag de dag chronische pijnklachten benaderen bij Movmed. Door ons te richten op deze essentiële activiteiten, kunnen we diepgewortelde disfuncties in het lichaam identificeren die vaak over het hoofd worden gezien door traditionele medische benaderingen.


In onze Loopanalyse opleiding leer je hoe je deze fundamentele bewegingspatronen kunt analyseren en interpreteren, en belangrijker nog, hoe je onevenwichtigheden en compensaties kunt herkennen die bijdragen aan chronische pijn. We richten ons niet alleen op het verlichten van symptomen, maar streven ernaar om de onderliggende oorzaken van klachten zoals hernia's, scoliose, en knieproblemen aan te pakken door het lichaam als systeem te benaderen.

Veel compensatiepatronen leiden op lange termijn tot piekbelasting en uitdrogingen van spier -en bindweefsel. Met verminderde weefsel doorstroming, verklevingen, stijfheid, stress of pijnen ten gevolge hiervan.


Deze compensaties of belemmeringen voor herstel kunnen in stand gehouden worden door de manier hoe iemand staat, loopt, rent en gooit.

Maar dit zie je niet altijd op de behandeltafel of met een MRI scan.


En dus blijven de meeste behandelstrategieën gefocust op de gevolgen van de compensatiepatronen en niet op de oorzaak.


Je leert een zorgvuldige bewegingsanalyse uit te voeren in combinatie met een trainingsregime die zich focust op het elimineren van compensatiepatronen en het verbeteren van de bewegingsefficiëntie.

Daar worden gewrichten, spieren en bindweefselstructuren erg blij van!


Het menselijk lichaam is een nauwkeurig samenhangend geheel van onder andere spierketenen en bindweefselstructuren die tezamen een structurele integriteit waarborgen.

Dit is waarom biomechanica het meest onderschatte onderdeel van gezondheid is.

Weinig specialisten begrijpen hoe je dit duurzaam beïnvloeden kan.


De aanpak van Movmed is uniek omdat het terugkeert naar onze evolutionaire basis en het lichaam als één samenhangend systeem beschouwt.


Hiermee bieden we jou, als fysiotherapeut of personal trainer, de mogelijkheid om binnen 16 weken diepgaande en blijvende veranderingen in het leven van je cliënten te realiseren. Je leert niet alleen hoe je disfuncties en compensatie patronen kan opsporen en elimineren, je wordt ook onderdeel van een beweging die streeft naar een radicale verbetering van hoe we chronische pijn behandelen en beheren.


Datum

Donderdag 25 juli 2024

Investering

197,-

Tijd

Van 09:30 tot 13:30 uur

Locatie

Zeilschip 20A, 3991 CT Houten

Wat deelnemers zeggen over onze opleiding

Testimonial opleiding - Jaap Fitmission
Testimonial opleiding - Jaap Fitmission
Testimonial opleiding - Wilbert van Tiel
Testimonial opleiding - Wilbert van Tiel
Testimonial opleiding Movmed - Roos  Forman Testimonial
Testimonial opleiding Movmed - Roos Forman Testimonial

Inmiddels hebben we 300+ gelukkige en pijnvrije clienten, zoals hen:

Na 10 jaar chronische pijn in mijn heupen, hamstrings en bekken ben ik bij Gene terecht gekomen. 

Vier verschillende fysiotherapeuten, een osteopaat, reumatoloog, internist, orthopeed en een orthopedisch chirurg hebben mij niet kunnen helpen.  Door de behandeling/coaching van Gene was ik binnen vier maanden van 90% van mijn pijn verlost! Mijn houding en spierkracht zijn binnen korte tijd enorm verbeterd en ik heb veel minder pijnklachten.


Gene ziet heel snel waar bewegingen ‘stroef’ of ‘foutief’ lopen en het lichaam zich corrigeert. Hij komt daarna met hele gerichte oefeningen die nodig zijn om spierkracht, stabiliteit op te bouwen, zodat het ‘pijnlijke gebied’ zich kan herstellen.


Kortom, ik had 10 jaar eerder naar Gene moeten gaan 😉

Nynke de Groot
Na een periode van 7 jaar pijn ben ik op 11 juli 2023 bij Gene van Movmed terecht gekomen. Ben in 2018 geopereerd aan een hernia maar dat hielp niets en daarna veel hulpverleners gehad zoals fysiotherapeut, osteopaat, kinesist, ayocare in Halsteren. Als laatste in april 2023 een kanaalstenose operatie in mijn rug en ook dit zonder resultaat. Ik was niet in staat om 50 meter zonder pijn te lopen en kon geen 4 minuten blijven staan , als ik ging douchen moest ik op mijn hurken zitten. Grootste deel van de dag lag ik op de bank. Na 5 maanden bij Gene kan ik nu zeggen dat ik pijnvrij ben vwb mijn zenuwpijnen. Dit had ik 5 maanden geleden alleen maar kunnen dromen.
Henk Koekkoek
Ik kwam bij Len en Gene terecht met meerdere blessures. Een tennis elleboog rechts een golf elleboog links een scoliose en daarbij had ik ook last van m’n rug rechter kant van m’n heup en knie.
Toen ik bij hem binnenkwam was ik 1,5 jaar hieraan al geblesseerd en was ik niet eens meer in staat om iemand comfortabel een hand te geven.
Hiervoor was ik al langs geweest bij verschillende fysio therapeuten, osteopaten, een chiropractor en een sportarts. Niks hielp.
We zijn nu een half jaar verder sinds ik voor het eerst bij de jongens binnen liep en ik ben op dit moment 95% herstelt. Mijn scoliose is weg, m’n armen zijn heel soms nog gevoelig en ik heb verder nergens meer last van.
Quinten De jeu
Gene Smeets, mede eigenaar van Movmed

Over de docenten

Gene Smeets startte in 2016, in een CrossFit sportschool, om sporters te helpen blessurevrij worden en te blijven als crossfit trainer en door zijn kennis vanuit de opleiding fysiotherapie te delen.

Na de opleiding kwam hij er in het werkveld achter dat fysiotherapie hét niet is en specialiseerde zich in biomechanica volgens de methodiek van Functional Patterns. 

Na een aantal jaar met meerdere collega's een eigen praktijk te hebben gevoerd werd het dan ook duidelijk; via de fysio weg hoeft het niet per se. En dus stopte hij als fysiotherapeut om verder te gaan volgens zijn eigen visie verpakt in persoonlijke behandeltrajecten.

Gene gelooft in robuuste gezondheid, zoals de oersterke jager-verzamelaar culturen laten zien, gecombineerd met de nieuwste medische inzichten zonder het oog te verliezen op wie we nog steeds zijn: Jager-verzamelaars.

Vanuit zijn passie voor gezondheid en onderwijzen verschoof zijn focus later naar het geven van masterclasses, lezingen en personal coaching, waardoor hij de werking van een gezond en pijnvrij lijf logisch, inzichtelijk en bereikbaar maakt.

Len Ter Horst, mede eigenaar van Movmed

Van jongs af aan was Len gepassioneerd door beweging, excellerend in atletiek en vechtsporten. Deze passie leidde hem naar een carrière in de fysiotherapie, waar hij uiteindelijk zijn eigen praktijk opende. Echter, naarmate Len meer ervaring opdeed, botste hij steeds vaker op de beperkingen opgelegd door het traditionele gezondheidssysteem en de druk van zorgverzekeraars. De restricties in tijd en middelen maakten het hem onmogelijk om zijn cliënten duurzaam pijnvrij te krijgen, wat leidde tot grote frustraties.

Deze frustraties dreven Len naar de opleiding van Functional Patterns, een keerpunt dat zijn benadering van gezondheidszorg fundamenteel veranderde. Daar leerde hij een benadering die diep geworteld is in het begrijpen van de mens in zijn natuurlijke context, geïnspireerd door de levenswijzen van inheemse culturen. Len omarmde een holistische filosofie gericht op het herstellen van natuurlijke bewegingspatronen, niet alleen het symptomen bestrijden.

Deze vernieuwde aanpak transformeerde zijn praktijk. Len begon zijn cliënten te trainen om te bewegen zoals mensen biologisch bedoeld zijn, wat leidde tot meer duurzame en effectieve resultaten. Zijn methoden, hoewel aanvankelijk als controversieel beschouwd, bewezen succesvol te zijn, met cliënten die significante verbeteringen meldden na jaren van chronische pijn. Door deze aanpak werd Len een specialist in het oplossen van complexe fysieke problemen, en vond hij eindelijk een manier om diepgaande, blijvende veranderingen te bewerkstelligen in het leven van zijn cliënten.

Krijg inzichten in onze werkwijze.

Leer in 1 dag belemmeringen voor herstel in kaart brengen die de meeste therapeuten en MRI scans niet zien. Ontdek hoe je functionele behandelplannen maakt om compensatiepatronen te elimineren en door te breken uit chronische pijn.


Tijdens deze dag:

  • Leer je hoe je houding -en loopanalyses inzet als basis voor je behandelplan.
  • Krijg je inzicht in hoe we de meeste complexe klachten benaderen zoals hernia's en scolioses.
  • Leren wij jou de belangrijkste pijlers en tools van onze 6-maanden opleiding in 1 dag.

Help mensen doorbreken uit chronische pijn

Na jaren van vele fysiotherapeuten, chiropractors, podo-therapeuten, artsen in het ziekenhuis en 15 paar steunzolen, kwam ik maar niet van mijn voet klachten af. Je moet er maar mee leren leven is wat ik steeds te horen kreeg. Tot ik bij Gene van Movmed terecht kwam, vanaf het eerste moment voelde ik me serieus genomen. Na een loopband analyse zag hij wat andere niet zagen. Hij keek naar het totaal plaatje. Hij kon me niet beloven dat hij alles kon oplossen, maar verlichting zou het zeker brengen. Maar het heeft me alles gebracht waar ik op hoopte. Na jaren van tobben ben ik zo goed als klachten vrij. Het is een investering, maar een investering in je gezondheid is de beste die je kan maken. Movmed bedankt, ga zo door
Jasper Heijster - Ademcoach

Ik ben super goed geholpen en heb veel bruikbare inzichten gekregen. 

Binnen een paar weken volledig van mijn rug en knieklachten af.


Deze trainingsmethodiek is heel anders dan reguliere fysiotherapie. 


Maar ik heb ervaren dat deze manier van bewegen heel efficiënt en duurzaam is.

 Ik ben zelf zo enthousiast dat ik heb besloten zelf de opleiding te gaan doen.

Bas Nivard - Fysiotherapeut
Tientallen (letterlijk) fysio's vertelden me de afgelopen jaren dat mijn rug & nek nou eenmaal zo "stonden" en ik "fysio onderhoud" nodig had gedurende het jaar. Ondertussen had ik pijn en was ik beperkt met sporten.Ik volgde het 3 maanden traject bij Movmed. Mijn rug en nek staan weer recht én ik ben pijnvrij. Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden.

J.J. Hoetmer - Docent